Chiński makaron z kurczakiem i fasolką szparagową

Składniki:

  • 150g makaron „wok noodles classic”
  • 180g filet z kurczaka
  • 100g  fasola szparagowa
  • 2 bryłki szpinaku mrożonego
  • przyprawa curry, sól, pieprz

13900894_872990389502827_895892390_n

Przygotowanie:

Fasolkę opłukać, odciąć końce i ugotować na parze lub w osolonym wrzątku (ok. 15 minut), odcedzić. Pokrojoną pierś z kurczaka podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Przyprawiamy solą, pieprzem i curry. Dodajemy szpinak oraz makaron wok, który nie wymaga gotowania. Zalewamy całość odrobiną wody ok.1/5 szklanki i mieszamy. Po chwili dorzucamy wcześniej ugotowaną fasole i wszystko razem mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą.

Smacznego!

 

Chiński makaron z kurczakiem i fasolką szparagową
5 (99.59%) 49 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *