Chlebek Twarogowy

Składniki:

  • 200g twarogu
  • 5 łyżek otrębów owsianych
  • 5 łyżek otrębów pszennych
  • 3 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka nasion słonecznika
  • łyżka pestek dyni
  • 1/4 łyżeczki soli

IMAG0655

Przygotowanie:

Białka oddzielamy od żółtek. Ser wrzucamy do wysokiego naczynia, rozdrabniamy widelcem i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy żółtka, otręby, sól, proszek do pieczenia i nasiona. Wszystko blenujemy. Białka ubijamy na sztywną piane po czym dodajemy delikatnie do ciasta. Ostrożnie mieszamy , aż wszystko połączy się ze sobą. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy nasze ciasto. Rozprowadzamy równomiernie i posypujemy z wierzchu ziarnami wedle uznania. Pieczemy w 180 stopniach w czasie 30/40 min. Przepis na małą, podłużną blachę.

Smacznego!

Chlebek Twarogowy
5 (99.71%) 68 votes

Jedna myśl nt. „Chlebek Twarogowy”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *