Ciasto fasolowe

Składniki:

  • fasola czerwona konserwowa (2 X 400g)
  • 200ml jogurt naturalny
  • 4 jaja „L”
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40g odzywka białkowa czekoladowa
  • kilka kropel olejku waniliowego
  • słodzik (40 tabletek)
  • 20g budyń waniliowy

13285732_831549610313572_850815739_n

Przygotowanie:

Jaja wbijamy do wysokiego naczynia. Fasole płuczemy pod bieżącą wodą i kładziemy do naczynia z wybitymi wcześniej jajkami. Wlewamy jogurt, rozpuszczony słodzik i olejek waniliowy. Dodajemy proszek do pieczenia, odżywkę i pół budyniu. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, tak aby nie było żadnych grudek. Idealnie zblendowaną masę przelewamy do małej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 min. Podajemy z jagodami bądź innymi owocami.

Smacznego 🙂

Ciasto fasolowe
5 (99.66%) 59 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *