Składniki:
- fasola czerwona konserwowa (2 X 400g)
- 200ml jogurt naturalny
- 4 jaja „L”
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 40g odzywka białkowa czekoladowa
- kilka kropel olejku waniliowego
- słodzik (40 tabletek)
- 20g budyń waniliowy
Przygotowanie:
Jaja wbijamy do wysokiego naczynia. Fasole płuczemy pod bieżącą wodą i kładziemy do naczynia z wybitymi wcześniej jajkami. Wlewamy jogurt, rozpuszczony słodzik i olejek waniliowy. Dodajemy proszek do pieczenia, odżywkę i pół budyniu. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, tak aby nie było żadnych grudek. Idealnie zblendowaną masę przelewamy do małej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 min. Podajemy z jagodami bądź innymi owocami.
Smacznego 🙂