Gulasz z indyka

Składniki:

  • 200g filet z indyka
  • 30g pieczarki
  • 50g papryka czerwona
  • 30g cebula
  • ząbek czosnku
  • przyprawy; (sól, pieprz, papryka ostra)
  • 10g olej kokosowy

14642833_921668157968383_875736870_n

Przygotowanie:

Pierś z indyka kroimy w dużą kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Mięso wrzucamy na rozgrzany olej kokosowy. Chwile podsmażamy i dodajemy pokrojoną cebule,czosnek oraz pieczarki i paprykę. Całość zalewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem ok 20 min. Podajemy z ugotowanym ryżem.

smacznego

 

Gulasz z indyka 4.96/5 (99.29%) 28 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *