Klopsiki wołowe w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 250 g wołowina mielona
  • 1 marchew
  • 1/2 cukinia
  • mała cebula
  • pomidor
  • 80 g makaron gryczany Soba
  • przyprawy ( sól, pieprz, papryka ostra, czosnek)
  • 50 ml przecieru pomidorowego

IMAG0918

Przygotowanie:

Wołowinę przyprawiamy solą, papryką, pieprzem i czosnkiem. Z mięsa formujemy małe kulki i kładziemy na rozgrzaną patelnie. Gdy klopsiki się smażą na małym ogniu , kroimy cebule w kostkę i wrzucamy na patelnie z mięsem. Po chwili dodajemy pokrojonego pomidora. Chwilkę podsmażamy i zalewamy wszystko szklanką wody . Smażymy do odparowania wody na małym ogniu. Następnie dodajemy startą na tarce marchew i cukinie. Wszystko razem dusimy aż warzywa zmiękną. Dodajemy przecier pomidorowy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy i podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem chińskim.

Smacznego !

 

Klopsiki wołowe w sosie pomidorowym
5 (99.64%) 56 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *