Klopsiki wołowe z młodą kapustą i pomidorami

Składniki:

  • 500g wołowina mielona
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 3 duże pomidory
  • kostka rosołowa
  • cebula
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • przyprawy: (sól, pieprz,ostra papryka, czosnek)

IMAG0850

Przygotowanie:

Wołowinę przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i ostrą papryka. Formujemy  w niewielkie kulki. W garnku bądź na patelni rozpuszczamy kostkę rosołową w ok. 300ml wody. Gdy kostka się rozpuści układamy klopsiki i przykrywamy pokrywką. Po ok 10 minutach wkładamy pokrojone pomidory i całą cebulę. Gdy pomidory zmiękną dokładamy pokrojoną wcześniej kapustę. Wszystko razem mieszamy. Gotujemy tak długo, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i przyprawiamy solą. Całość gotujemy przez ok. 5 min. Podajemy z ziemniakami.

Smacznego 🙂

 

Klopsiki wołowe z młodą kapustą i pomidorami
5 (99.65%) 57 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *