Składniki:
- 200g łosoś
- 150g szpinak mrożony liściasty
- ser feta
- łyżka oliwy
- ząbek czosnku
- 2 ziemniaki
- przyprawy: pieprz cytrynowy, sól, pieprz czarny
- 1/5 szklanki mleka
- cytryna
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy. Czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącej patelni na łyżce oliwy. Następnie dodajemy szpinak, podlewamy mlekiem, mieszając od czasu do czasu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy tak długo, aż wszystko odparuje. Na koniec dodajemy ser feta wedle uznania.
Łososia myjemy, kroimy na mniejsze kawałki kładziemy na rozgrzaną patelnie. Smażymy z jednej i drugiej strony. Przyprawiamy pieprzem cytrynowym, solą i kropimy sokiem cytrynowym. Łososia podajemy na szpinaku z ziemniakami.
Smacznego!