Łosoś na szpinaku z serem feta

Składniki:

  • 200g łosoś
  • 150g szpinak mrożony liściasty
  • ser feta
  • łyżka oliwy
  • ząbek czosnku
  • 2 ziemniaki
  • przyprawy: pieprz cytrynowy, sól, pieprz czarny
  • 1/5 szklanki mleka
  • cytryna

13334492_833070230161510_526159936_o

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy. Czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącej patelni na łyżce oliwy. Następnie dodajemy szpinak, podlewamy mlekiem, mieszając od czasu do czasu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy tak długo, aż wszystko odparuje. Na koniec dodajemy ser feta wedle uznania.

Łososia myjemy, kroimy na mniejsze kawałki kładziemy na rozgrzaną patelnie. Smażymy z jednej i drugiej strony. Przyprawiamy pieprzem cytrynowym, solą i kropimy sokiem cytrynowym. Łososia podajemy na szpinaku z ziemniakami.

Smacznego!

Łosoś na szpinaku z serem feta
5 (99.67%) 60 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *