Makaron penne z tuńczykiem i pomidorami

Składniki:

  • 80g makaron durum penne
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4/5 pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pól szklanki przecieru pomidorowego

IMAG0696

Przygotowanie:

Makaron gotujemy. Po ugotowaniu wrzucamy na rozgrzaną patelnie, zalewamy przecierem pomidorowym, wrzucamy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Czekamy, aż przecier trochę odparuje, mieszając od czasu do czasu. Następnie z tuńczyka wylewamy tzw. „własny sos” i przekładamy rybę na patelnie z makaronem. Przyprawiamy solą do smaku. Chwilę podgrzewamy, mieszając. Podajemy ze świeżą bazylią.

Smacznego!

Makaron penne z tuńczykiem i pomidorami
5 (99.67%) 60 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *