Makaron z kurkami i indykiem

Skladniki:
  • 200g kurki
  • 80g makaron razowy
  • 200g bób
  • 200g pierś z indyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 50ml mleko
  • koper
  • 50g ser pleśniowy błękitny
  • sól -pieprz
  • 10g olej kokosowy

13652605_856839084451291_1860283599_n
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu .Kurki oczyszczamy i smażymy z pokrojonym czosnkiem na oleju kokosowym.Bób gotujemy do miękkości. Pierś z indyka kroimy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Chwilę podsmażamy. Dodajemy do mięsa kurki i wlewamy mleko. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy wcześniej ugotowany bób i makaron. Następnie wrzucamy pokrojony ser pleśniowy i makaron. Dodajemy pokrojony koper. Chwilę całość podgrzewamy i wykładamy na talerz

 

Makaron z kurkami i indykiem
5 (99.61%) 51 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *