Naleśniki ryżowe z wołowiną

Składniki:

  • 150 ml mleka
  • 1 jajko
  • 70 g mąki ryżowej
  • szczypta soli
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 200 g mielona wołowina
  • 2 pomidory
  • mała cebula
  • przyprawy: (czosnek, pieprz, papryka, sól)

IMAG0853

Przygotowanie:

Mleko wlewamy do wysokiego naczynia. Wbijamy jajko i wsypujemy mąkę ryżową. Dodajemy szczyptę soli i proszku do pieczenia. Wszystko razem miksujemy mikserem do gładkiej konsystencji. Na rozgrzaną patelnie wlewamy partiami ciasto. Naleśniki smażymy z jednej i drugiej strony. Ciasto starczy na ok. 3 naleśniki.

Farsz: Cebule kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy do zarumienienia. Uważając aby się nie spaliła.  Następnie dodajemy wołowinę i pokrojone pomidory. Wszystko razem dusimy na małym ogniu. Można dodać odrobinę wody w przypadku gdy wołowina będzie zbyt sucha. Mieszamy od czasu do czasu. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem.

Naleśniki ryżowe z wołowiną
5 (99.66%) 58 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *