Składniki:
- 3 jaja
- 100 g wędzona pierś z kurczaka
- mała cebula
- garść fasoli konserwowej czerwonej
- 1 łyżeczka masła
- 4 szparagi zielone
- kilka pomidorków koktajlowych
- 20 g sera feta
- garść świeżych liści szpinaku
Przygotowanie:
Szparagi myjemy, kroimy i gotujemy 5 min. Następnie przekładamy do naczynia. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżeczce masła. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka. Chwile smażymy i zalewamy wszystko roztrzepanymi jajkami. Na wierzch kładziemy szparagi, szpinak, fasole i pomidorki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Czekamy aż jajka się zetną i przekładamy na talerz. Na koniec kładziemy pokrojony ser feta.
Smacznego 🙂
Wygląda smakowicie w niedzielę przetestuje 🙂
Zarówno wygląd posiłku jak i smak są bardzo dobre. Dziś na sniadanko ogarnąłem i było super. Dzięki za fajny przepis