Składniki:
- 250g filet z piersi kurczaka
- 150g marczew
- 150g brokuły
- 1 żółtko
- łyżka śmietany 12%
- szklanka mleka
- vegeta, sól, pieprz
- łyżka oleju kokosowego
- 100g ryż
Przygotowanie:
Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy kurczaka przyprawionego solą i pieprzem. Chwile podsmażamy po czym zalewamy wszystko szklanka mleka i przyprawiamy łyżeczką vegety lub dodajemy kostkę rosołową. Mięso dusimy pod przykryciem na małym ogniu. W tym samym czasie marchew oraz brokuły gotujemy do miękkości w osobnych garnkach. Gdy warzywa będą wystarczająco miękkie dodajemy je do mięsa. Następnie mieszamy żółtko z odrobiną śmietany i dodajemy do całości w celu zgęstnienia sosu. Chwile gotujemy mieszając od czasu do czasu i podajemy z wcześniej ugotowanym ryżem.
Smacznego!