Spaghetti wołowe z czerwoną fasolą

Składniki:

  • 80 g makaron spaghetti pełnoziarnisty
  • 150 g wołowina mielona
  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • mała cebula
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • 100 g fasola czerwona konserwowa
  • 3 łyżeczki koncentratu
  • przyprawy (pieprz, sól, majeranek, bazylia, ostra papryka)
  • woda 1/2 szklanki

13595696_851227131679153_1147043529_n

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Odcedzamy. Cebulę, czosnek kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnie z łyżeczką oliwy. Następnie wrzucamy pokrojone pomidory i mieloną wołowinę. Chwilę podsmażamy, po czym zalewamy 1/2 szklanki wody. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok 10 min. Przyprawiamy całość solą, pieprzem, bazylią , papryką i majerankiem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystko razem mieszamy. Podlewamy odrobiną wody. Następnie dodajemy fasolę konserwową i wcześniej ugotowany makaron. Wszystko razem mieszamy i chwilę podsmażamy. Wykładamy całość na talerz.

Smacznego!

Spaghetti wołowe z czerwoną fasolą
5 (99.61%) 51 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *