Wołowina po Chińsku

Składniki 

  • 200g wołowina
  • „Mieszanka chińska” warzywa mrożone
  • 2 pomidory
  • Przyprawy ( papryka ostra, sól, pieprz, curry, imbir)

hh

Przygotowanie:

Pokrojoną wołowinę wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Po krótkim czasie podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykrywką. W trakcie duszenia przyprawiamy mięso solą, pieprzem, papryka. Obsmażone kawałki wołowiny odkładamy do osobnego naczynia. Po wyjęciu mięsa wrzucamy na rozgrzaną patelnie pokrojone pomidory i mieszankę chińską. Doprawiamy do smaku przyprawą curry, solą i imbirem. Gdy warzywa są już miękkie wrzucamy obsmażone kawałki mięsa i mieszamy. Podajemy z ryżem.

Smacznego!

Wołowina po Chińsku
5 (99.73%) 74 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *