Zapiekany indyk z papryką i ryżem

Składniki:

  • 200 g fileta z indyka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula
  • 1 łyżka papryki chili
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka soli
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 100 ml oliwy

indyk-zapiekany-przygotowanie

Przygotowanie :

Przyprawy połączyć ze sobą, dodać olej, wymieszać.  Paprykę, cebulę i indyka pokroić, włożyć do naczynia do zapiekania.
Całość polać przygotowanym sosem.  Zapiekać 30-40 minut w temperaturze 200-220 stopni.  Podawać z ryżem.

Smacznego:)

Zapiekany indyk z papryką i ryżem
5 (99.74%) 76 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *