Zupa jagodowa z makaronem razowym

Składniki:

(1 porcja)

  • 150g jagód
  • 300ml wody
  • czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • sok z 1/2 cytryny
  • słodzik
  • makaron razowy

14138572_886367848165081_186676419_n

Przygotowanie: 

W garnku zagotowujemy wodę z jagodami, dodajemy słodzik do smaku i sok z cytryny. W małym naczyńku mieszamy mąkę ziemniaczaną  z odrobiną zimnej wody, a następnie powoli wlewamy do jagodowego wywaru, cały czas mieszając. Gotujemy zupę jeszcze około 5/7 minut na małym ogniu, mieszając, by zapobiec powstaniu grudek. Podajemy z ugotowanym makaronem

Zupa jagodowa z makaronem razowym 4.97/5 (99.44%) 36 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *