Składniki:
- Pomidory 500g
- 2 Pałki z kurczaka
- 2 Kostki rosołowe
- 1 Pietruszka
- 1 Marchew
- Natka pietruszki
- 1 Mała Cebula
- 2 Ząbki Czosnku
- 1/4 Seler
- Przecier Pomidorowy/Koncentrat
Przygotowanie:
Od zimnej wody gotujemy (pałki z kurczaka, marchew, pietruszka,seler, kostka rosołowa). Kolejną czynnością jest podsmażenie pomidorów z cebulą i czosnkiem . Do przygotowanego bulionu dodajemy podsmażone pomidory i marchew, całość blendujemy na jednolitą masę. Po zblendowaniu dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego bądź przecieru, następnie gotujemy przez 5 min i przyprawiamy solą i pieprzem. Krem podajemy z rozdrobnionym mięsem z pałek z kurczaka i natką pietruszki.
Smacznego 🙂