Dorsz na puree z groszku

Składniki: 

  • 250g filet z dorsza
  • 200g groszek zielony mrożony
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • cytryna
  • przyprawy (pieprz cytrynowy, sól, pieprz, czosnek granulowany)

14397889_902830419852157_1436120534_n

Przygotowanie:

Rybę oczyszczamy – ze  skóry i ości ( o ile są ), myjemy, suszymy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy pieprzem cytrynowym i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym z jednej i drugiej strony. W miedzy czasie w garnku gotujemy wodę z odrobiną soli, gdy woda zacznie się gotować wrzucamy zamrożony groszek. Gotujemy ok 8 min, tak aby groszek nie zmienił koloru. Ugotowany groszek odcedzamy, przekładamy do wysokiego naczynia. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem po czym blendujemy na gładką masę. Puree przekładamy na talerz następnie kładziemy na nie usmażonego dorsza i pokrapiamy cytryną.

Smacznego !

 

 

Dorsz na puree z groszku
5 (99.09%) 44 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *