Składniki:
- 250g filet z dorsza
- 200g groszek zielony mrożony
- łyżeczka oleju kokosowego
- cytryna
- przyprawy (pieprz cytrynowy, sól, pieprz, czosnek granulowany)
Przygotowanie:
Rybę oczyszczamy – ze skóry i ości ( o ile są ), myjemy, suszymy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy pieprzem cytrynowym i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym z jednej i drugiej strony. W miedzy czasie w garnku gotujemy wodę z odrobiną soli, gdy woda zacznie się gotować wrzucamy zamrożony groszek. Gotujemy ok 8 min, tak aby groszek nie zmienił koloru. Ugotowany groszek odcedzamy, przekładamy do wysokiego naczynia. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem po czym blendujemy na gładką masę. Puree przekładamy na talerz następnie kładziemy na nie usmażonego dorsza i pokrapiamy cytryną.
Smacznego !