Kurczak z ryżem i warzywami

Składniki:

  • 150g pierś z kurczaka
  • 100g ryż brązowy
  • 100g kalafior
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • 100g fasola szparagowa
  • 100g marchew
  • 1 mała cebula
  • przyprawa chińska „5 smaków Kamis”, kurkuma

Przygotowanie:

IMAG0841

Warzywa i ryż gotujemy. Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i smażymy razem z pokrojoną w  kostkę cebulą. Przyprawiamy chińską przyprawą. Następnie do kurczaka dodajemy ugotowane wcześniej warzywa (kalafior, marchew, fasole) oraz ryż. Całość przyprawiamy odrobiną kurkumy i solą. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na talerz.

Smacznego !

 

Kurczak z ryżem i warzywami
5 (99.65%) 57 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *