Składniki:
- 200g filet z piersi kurczaka
- 50g makaron ryżowy
- 100g pieczarki
- mieszanka warzyw (brokuły, kukurydza, marchew, fasola) „hortex”
- szklanka bulionu
- sól, pieprz, czosnek
Przygotowanie:
Makaron przygotowujemy w wg. przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Po Chwili dorzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Po czym zalewamy szklanką bulionu. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Gdy mięso będzie wystarczająco miękkie dodajemy pół paczki warzyw „hortex” i prużymy do czasu, aż warzywa staną się miękkie. Pod koniec dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Całość mieszamy i wykładamy na talerz.
Smacznego !