Quinoa z indykiem i brokułami

Składniki:

  • 100g Quinoa (komosa ryżowa)
  • 150g Pierś z Indyka
  • 200g brokuł
  • przyprawy: (czosnek, majeranek, sól, pieprz)

IMAG0904

Przygotowanie:

Komosę ryżową ugotować jak zaleca się na opakowaniu. Brokuły również gotujemy i odcedzamy.  Pokrojonego indyka wrzucamy na rozgrzaną patelnie, przyprawiamy i dusimy pod przykryciem. Gdy indyk będzie miękki na patelnie wrzucamy ugotowaną komosę i brokuły. Przyprawiamy solą i mieszamy. Chwile podgrzewamy. Wykładamy całość na talerz.

Smacznego !

 

 

Quinoa z indykiem i brokułami
5 (99.65%) 57 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *