Składniki:
- 80g Makaron Soba
- 120g Wołowina
- 5 sztuk Szparagi
- Ząbek czosnku
- omidorki koktajlowe
- 5g Masło klarowane
- 50g Cukinia
- Przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Makaron gotujemy do miękkości, odcedzamy i przelewamy zimna wodą aby się nie posklejał. Szparagi myjemy, kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 5 minut po czym odcedzamy i przekładamy do miseczki. Następnie wołowinę kroimy w cienkie kawałki i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy z jednej i drugiej strony. Przyprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do innego naczynia. Pokrojoną cukinie w cienkie paseczki również wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy ok 2 min i ściągamy z patelni do innego naczynia. Następnie kroimy czosnek i wrzucamy na rozgrzaną wcześniej patelnie na którą dodaliśmy masło. Czekamy, aż czosnek się zrumieni, po czym dodajemy szparagi, wołowinę, makaron, cukinie oraz kilka pomidorków koktajlowych. Wszystko razem mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!
Ostatnio nie miałam pomysłu na obiad i postanowiłam spróbować tego przepisu. Danie bardzo smaczne i syte także polecam. Następnym razem jednak wybiorę inne mięso bo wołowinę trzeba dość długo smażyć a w zasadzie dusić żeby była miękka a ja nie lubię długo stać w garach 🙂