Chiński makaron z wołowiną i szparagami

Składniki:

  • 80g Makaron Soba
  • 120g Wołowina
  • 5 sztuk Szparagi
  • Ząbek czosnku
  • omidorki koktajlowe
  • 5g Masło klarowane
  • 50g Cukinia
  • Przyprawy (sól, pieprz)

13210959_822729137862286_455974070_o

Przygotowanie:

Makaron gotujemy do miękkości, odcedzamy i przelewamy zimna wodą aby się nie posklejał. Szparagi myjemy, kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 5 minut po czym odcedzamy i przekładamy do miseczki. Następnie wołowinę kroimy w cienkie kawałki i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy z jednej i drugiej strony. Przyprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do innego naczynia. Pokrojoną cukinie w cienkie paseczki również wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy ok 2 min i ściągamy z patelni do innego naczynia. Następnie kroimy czosnek i wrzucamy na rozgrzaną wcześniej patelnie na którą dodaliśmy masło. Czekamy, aż czosnek się zrumieni, po czym dodajemy szparagi, wołowinę, makaron, cukinie oraz kilka pomidorków koktajlowych. Wszystko razem mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

Chiński makaron z wołowiną i szparagami
5 (99.71%) 69 votes

Jedna myśl nt. „Chiński makaron z wołowiną i szparagami”

  1. Ostatnio nie miałam pomysłu na obiad i postanowiłam spróbować tego przepisu. Danie bardzo smaczne i syte także polecam. Następnym razem jednak wybiorę inne mięso bo wołowinę trzeba dość długo smażyć a w zasadzie dusić żeby była miękka a ja nie lubię długo stać w garach 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *