Składniki:
- 100g ryżu arborio
- 150g schab
- 200g pieczarki
- pół cukinii
- 2 szklanki bulionu
- 2 ząbki czosnku
- mała cebula
- pól łyżeczki oleju kokosowego
- Przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Pieczarki czyścimy i kroimy w kawałki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie, podlewamy woda i dusimy na małym ogniu. Na oddzielnej patelni podsmażamy na oleju kokosowym pokrojoną cebule i czosnek. Następnie dodajemy pokrojony schab. Po chwili dodajemy ryż i zalewamy całość szklanką bulionu. Gdy ryż wchłonie bulion dodajemy kolejną szklankę. Mieszamy od czasu do czasu. Kiedy ryż będzie wystarczająco miękki dodajemy starta na tarce cukinie oraz pieczarki. Wszystko razem mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na talerz.
Smacznego !