Wątróbka drobiowa z jabłkami

Składniki:

  • 200g wątróbka drobiowa
  • 1 jabłko
  • cebula
  • 40g rukola
  • mrożone porzeczki
  • 15g olej kokosowy
  • 10g otręby pszenne
  • 30g mąka żytnia
  • sól

13595569_855581444577055_129896712_n

Przygotowanie:

W misce mieszamy otręby pszenne z mąką i obtaczamy w nich wątróbkę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy na niej panierowaną wątróbkę około 5 minut do uzyskania złocistego koloru. Następnie dodajemy pokrojoną cebule, obrane i pokrojone jabłka i wszystko razem podsmażamy. Przyprawiamy całość solą najlepiej himalajską.  Wątróbkę podajemy na liściach rukoli z czerwonymi porzeczkami.

Smacznego !

 

Wątróbka drobiowa z jabłkami
5 (99.61%) 51 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *