Składniki:
- 100g ryż brązowy
- 200g filet z kurczaka
- 100g zielona fasola szparagowa
- 100g żółta fasola szparagowa
- łyżeczka oleju kokosowego
- 1 jajko
- 50g kapusta włoska
- przyprawa curry, sól, pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, aby była lekko twardawa i chrupiąca. Ryż także ugotować i odstawić do wystygnięcia. Kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą , pieprzem i usmażyć na oleju kokosowym. Następnie do usmażonego kurczaka wrzucamy pokrojoną kapustę włoską. Podlewamy odrobiną wody i wszystko mieszamy. Po ok. 6 minutach dodajemy ugotowany ryż oraz fasolę. Przyprawiamy całość solą i przyprawą curry. Wbijamy w środek jajko i smażymy tak długo, aż jako się zetnie. Całość mieszamy i wykładamy na talerz.
Smacznego 🙂