Zupa krem z pieczarek

Składniki:

  • 500g pieczarki
  • 2 małe ziemniaki
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 100 ml mleka
  • 2 szklanki wywaru warzywnego
  • natka pietruszki

IMAG0681

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Cebule i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni na której znalazła się oliwa. Następie dorzucamy pokrojone pieczarki i wszystko razem dusimy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy mlekiem i chwile podsmażamy. Następnie przekładamy pieczarki do garnka z bulionem i ziemniakami i wszystko razem blenujemy. Podajemy z zieloną pietruszka.

Smacznego !

Zupa krem z pieczarek
5 (99.67%) 60 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *